BLOG

 

Zdrav Život I Ishrana

Mnogo se priča o tome da treba voditi zdrav život, usvojiti zdrave navike i učiniti nešto da umanjite rizike po vaše zdravlje. Manje – više svi znamo šta to podrazumeva. Trčanje, ali i bilo koja druga fizička aktivnost sagoreva kalorije i doprinosi zdravlju. Nemojte na početku da se obeshrabrite ako ne primetite vidan napredak. Svaku novu pozitivnu naviku u životu treba sprovoditi postepeno, jer se samo tako ostvaruje dugoročna korist od svih ovih postupaka.

Promena ishrane je onova za snižavanje nivoa štetnog (LDL) holesterola i ukupnog (TC) holesterola čime se snižavaju rizici za kardiovaskularne bolesti. A upravo su visok holesterol i trigliceridi u krvi krivci za najveći broj bolesti savremenog čoveka. Ovo ne znači da se treba odreći svih masnih namirnica, ali treba izabrati one masti koje nisu zasićene. To su u prvom redu: masno meso, živinska kožica, punomasni mlečni proizvodi, kokosovo i palmino ulje.

Trans masne kiseline kao i zasićene masti povećavaju nivo holesterola u krvi. U članku hrana za trkače već je rečeno da čvrst maragarin dobijen od hidrogenizovanog biljnog ulja ili masti podiže nivo LDL holesterola, a nalazi se u mnogim grickalicama, keksu, i krekerima. Ishrana siromašna zasićenim mastima je dobar način da počnete sa zdravim životom a to znači:

Snižava Nivo LDL Holesterola I Ukupnog TC Holesterola
Poboljšava Cirkulaciju Krvi
Snižava Rizik Od Arterioskelroze I Drugih Promena Na Krvnim Sudovima

Birajte Raznovrsnu Hranu
Image Hosted by UploadHouse.com

*trcanje.rs

Ostali članci u kategoriji “Zdrava ISHRANA”
[catlist id=81 numberposts=10 pagination=yes instance=1 ]

  • Bobbi

    MobiGo Software – Elmo and Abbey; Nature ExorÂlerso pnly $9.99 (reg. $19.99) Thanks, The Frugal Free Gal! Prices could change at ANY time with Amazon deals and any other deals posted on this site. This

    Reply
  • Carajean

    I apietcpare you taking to time to contribute That’s very helpful.

    Reply

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.