BLOG

 
Vitamini-U-Tegli-Pobedjuju-Prolećni-Umor

Vitamini U Tegli Pobedjuju Prolećni Umor

“Mesavina voća, povrća I meda preporučuje se na početku proleća, pogotovo osobama koje se u to vreme osećaju iscrpljeno”

Prolećni umor nije retka pojava, a obično se javlja usled oslabljenog organizma, kao posledica zimske ishrane siromašne namirnicama bogatim vitaminomC. Nedostatak vitamin C u organizmu nepovoljno utiče na iskorišćenost kiseonika u ćelijama., pa dolazi do pada koncetracije, čestog zevanja I malaksalosti. Osim toga, u zimskom periodu kod mnogih osoba može doći I do pogoršanja krvne slike, a ovaj poremećaj se manifestuje kao pospanost, letargija, nedostatak energije I tromost celog tela. U tom slučaju neophodno je povećati unos gvoždja.

Dakle, vitamin u tegli preporučuju se za prolećni umor, opravak osoba nakon duže bolesti, osobama koje se bave teškim fizičkim poslovima, onima kojima je izvadjena slezina I svima koji iz bilo kojeg drugog razloga imaju problema sa imunitetom. Za pripremu vitamin u tegli potrebne su sledeće namirnice u svežem obliku: 4 cvekle, 4 šargarepe, 3 jabuke, 1 celer, 1 ceo limun, sok od 2 limuna, 6 kašika meda

Priprema:
Cveklu, jabuke I celer oljuštiti, šargarepu ostrugati, limun oprati, pa sve sitno samleti ili narendati. Tome dodati sok od dva limuna I med I sve dobro promešati. Nakon toga staviti u tegle I čuvati na hladnom mestu, najbolje u frižideru. Od navedene količine dobiju se oko dve tegle u kojima se nalaze vitamin koji otklanjaju prolećni umor, podižu imunitet, popravljaju krvnu sliku I okrepljuju. Uzimati svakoga dana tri puta dnevno, pola sata pre jela po jednu veliku kašiku ove mešavine.

TAGS >

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.