BLOG

 
Trešnja Čuva Srce

Trešnja Čuva Srce

Oni koji veruju u lekovitu moć prirode znaju da se u svakoj biljci ili plodu krije lek za neku boljku. Ni trešnje nisu izuzetak tako da se smatra da su delotvorne kada je reč o snižavanju lošeg holesterola u krvi, kao I u slučaju fizičke I umne iscrpljenosti. Da bi blagotvorno delovale ne bi trebalo da se jedu pre obroka, jer otežavaju varenje drugih namirnica. Osim toga valja imati na umu da posle trešanja ne bi trebalo da pijemo vodu, pivo ili alkoholna pica.

Trešnja je inače, biljka iz porodice ruža, a osim pitome postoji I njena divlja sestra, koja se češće koristi za pravljenje lekova. Odavno se gaji tako da je još Plinije Stariji pisao da Rimljani sade osam različitih sorti, iako je to neuporedivo sa današnjih 900 I vise sorti. Trešnja sadrži celulozu pa reguliše varenje, a zbog velike količine vode I kalijuma olakšava izbacivanje vode iz organizma, pospešuje rad bubrega, žuči, jetre I srca I preventivno deluje da se ne oboli od raka.

Protiv Reume, Bolesti Srca…
Svakodnevno, osam dana, treba piti tri puta dnevno po času soka od svežih trešanja, jer pomaze u slučaju reume, problema sa ejakulacijom, lose krvne slike gušavosti, kamena u bubregu, lumbaga, upale, bolesti srca, slezine I problema sa perifernim nervnim sistemom.

Da Uminu Bolovi
Antocijanini iz trešanja blokiraju upale I pomažu da uminu bolove. Zato je 20 trešanja 10 puta delotvornije od aspirina tako da ublažavaju simptome gihta I bolove kao posledice artritisa.

Čaj Od Peteljki
Od peteljki trešnje može da se skuva čaj za bolje izlučivanje mokraće I da se spreči formiranje kamena u bubrezima. U vrele vode sipajte tri pune kašike peteljki, kuvajte dva minuta, sačekajte 15 minuta, procedite I pijte tokom dana.

Za Jace Kosti I Vitak Stas
Trešnja obiluje mikro elementom borom, sto, u kombinaciji sa kalcijumom I magnezijumom, blagotvorno deluje na zdravlje kostiju. S obzirom na to da sadrži malo kalorija, a obiluje vodom, mnogi trešnje koriste u dijetama a preporučuju se I dijabetičarima. Trešnje pročišćavaju krv I podižu energiju tako da oni koji ih redovno imaju na trpezi izgledaju mladje I poletnije.

Čudotvorni B17
U jezgru koštica trešnje nalazi se mala količina vitamina B17 za se smatra da utiče na smanjenje tumora, sprečava njegovo sirenje I ublažava bolove prouzrokovane kancerom.

TAGS >

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.