BLOG

 
Povrće Čisti Organizam

Povrće Čisti Organizam

Kako nailaze hladniji dani, u organizmu se prirodno javlja potreba za masnijom hranom

Masno tkivo je dobro za organizam jer ga štiti. Ali visak masnog tkiva vodi u bolest. Meso u ishrani tokom hladnijih jesenjih I zmijskih dana neophodno je za organizam, ali se mora unositi u odredbenim količinama. Meso stvara holesterin, trigliceride I povećava telesnu masu ako se unosi u prekomernoj količini. Medjutim, organizam ne može da funkcioniše ako se meso totalno izbaci iz upotrebe. Meso treba unositi dva puta nedeljno. Masnije meso treba jesti sa salatom koja je začinjena belim lukom ili sa kupus salatom, jer one smanjuju apetit I istovremeno ubijaju masnoću iz mesa.

Kako kaže nutricionista, s obzirom na to da tokom praznika I slavskih ručkova unosimo dosta masne hrane, da bismo pročistili organizam, dva puta nedeljno moramo jesti povrće. Dva puta nedeljno svako bi trebalo da bude na postu kako bi pročistio organizam od štetnih namirnica. To podrazumeva unošenje barenog, grilovanog ili sirovog povrća. Ona posebno ističe da je unošenje tečnosti veoma vazno za organizam. Sto se tiče pripreme mesa, zdravo je pržiti ga na svinjskoj masti, maslinovom ili palminom ulju. Ali važan je način pripreme. Meso se posoli, zatim se u tiganj stavi malo masti ili ulja, a onda se meso stavi u tiganj dok je ringla još hladna.

Stara metoda pripreme kada se zagreje rerna ili ringla pa se tek onda stavi meso je veoma štetna, jer toplota izvuče sve zdrave sastojke iz hrane koje na kraju organizam prepozna kao štetne. Da treba započeti unošenjem vode ili limunade. U limunadu se može staviti kašičica meda. Ko ima problem sa apetitom može dodati kašičicu cimeta u limunadu, a ko ima problem sa metabolizmom, to jest viskom kilograma, najbolje je da doda kašičicu djumbira. Najveći problem tokom hladnijih dana je manjak kretanja. Kada su kisni ili oblačni dani, ljudi su depresivni I imaju potrebu za unošenjem veće količine hrane, posebno slatkiša. Slatkiše bi trebalo zameniti voćem, a ono sto je veoma vazno, a vazi za svako godišnje doba, jeste da izmedju obroka ne smemo jesti grickalice.

Potrebno Kalorije Dnevno:
Zene 1.800 – 2.000
Muškarci 2.200

TAGS > ,

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.