BLOG

 
Otkrijte U Kakvom Je Stanju Vaše Telo

Otkrijte U Kakvom Je Stanju Vaše Telo

Probava vam ne funkcioniše kako treba, jezik vam je sivkasto-beo? Sve su to jasni znaci da je vašem telu potreban odmor od teške hrane

Zima, boravak u zatvorenom prostoru, masna I teška hrana učinili su svoje. Telo je tromo, umorno I neophodno mu je čišćenje, to jest detoksikacija! Na narednim stranama saznajte kako da je na najbolji mogući način I uradite. Čak I male promene u ishrani I načinu života mogu da učine čuda za vaše zdravlje, vitalnost I lepotu. Ideja detoksikacije nije napasti organizam, već odredjenim korigovanjem ishrane omogućiti njegovo čišćenje. Za početak treba da znate da temeljno čišćenje organizma ne znači potpuno odricanje od hrane.

Dovoljno je da s nekoliko nedelja pridržavate upustva za pravilnu ishranu I pružite svom telu zasluženi odmor. Dakle, uz odredjena pravila izbeći ćete prolecni zamor, slabost, pad imuniteta, česte prehlade, pa I alergije. Bićete preporodjeni, tvrdi Mirjana Ljutić, nutricionistkinja. Sigurno se pitate kako da prepoznate da vam je organizam zatrovan toksinima? Pre svega, razmlisite o tome da li vam funkcioniše probava? Ako je odgovor negativan, primarni cilj je uravnotežiti probavu I aktivirati je na neagresivan, prirodan način.

Ishrana bogata dijetetskim vlaknima, pored adekvatnog unosa tečnosti, veoma je važna za ovaj proces. Drugo, pogledajte pažljivo svoj jezik. Ako je obložen naslagama I sivkasto-bele boje, žut ili siv, ako vam desni često krvare ili su usetljive, ako vam dah nije svež, imate neredovnu stolicu I mokraću izrazito neprijatnog mirisa, ako su vam oči umorne, otečene, a kosa bleda, bez sjaja I osetljiva, ukoliko su vam nokti krhki, listaju se na vrhovima, prošarani su belim mrljama ili izbrazdani, sve su to apsolutni pokazatelji da vašem telu treba čišćenje.

I za nadutost stomaka, bolne zglobove I misiće možemo da okrivimo toksine koji ne uspevaju da se izluče iz organizma. Oni stvaraju naslage koje su sve veće kako je čovek stariji. Toksini usporavaju promet materija izmedju kapilara, nervnih ćelija I ćelija vitalnih organa, a rezultat su hronična zapaljena zglobova, tkiva I krvnih sudova. Na taj način stvaraju se I povoljni uslovi za nastanak tumora tvrdi Mirjana Ljutić, nutricionistkinja I podvlači da se detoksikacijom ćelije tela oslobadjaju viška vode, kiseline I otrova.

TAGS >

 • joe

  Nije probava nego varenje 😛

  Reply
 • Lore

  Help, I’ve been informed and I can’t become iganrnot.

  Reply
 • Mahalia

  You mean I don’t have to pay for expert advice like this anyomre?!

  Reply

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.