BLOG

 
Ne Gladujte, Pametno Kombinujte Hranu

Ne Gladujte, Pametno Kombinujte Hranu

Osnovni princip jeste da ishranu bazirate na biljnoj hrani, smanjite unos masti, kao I hrane bogate aditivama I veštackim bojama

Vrlo je jednostavno, što vise masne hrane unosite, više čeznete za njom, a što je manje jedete, manje je želite, smatra Mirjana Ljutić, nutricionistkinja. Jedan od razloga zašto je to tako jeste supstanca galanin, čije se lučenje u organizmu proporcionalno povećava s unosom masti. Dakle, jedno vreme treba potpuno da se odreknete masne hrane kako bi u telu pala količina galanina. Ako uspete u tome, uskoro će vam se masna hrana učiniti preteškom.

Dakle, ograničena upotreba masti I masne hrane, kao I pravilno kombinovanje namirnica, važnija je od sabiranja unetih kalorija. Tokom četiri nedelje smanjite ili potpuno izbacite iz ishrane konzerviranu hranu, kao I industrijski preradjenje namirnice koje u svom sastavu imaju aditive. Pored toga, nemojte koristiti masne namirnice, hidrogenizovane biljne masnoće, fermentisane masne sireve I suhomesnate proizvode. Zaboravite na prženje namirnica u dubokoj masnoci jer pržena hrana sadrži veliku količinu toksičnih slobodnih radikala. Zapamtite, uvek je bolje kuvati na pari ili grilovati. Takodje, eleminišite unos hrane s aditivima I veštackim bojama, rafinisani beli šećer I proizvode od belog brašna.

Loše Kombinacije Izazivaju Gasove
Loše kombinovana hrana u istom obroku dugo se vari, pa se tako većina ugljenih hidrata I belančevina fermentiše ili truli I u organizmu stvara toksične sastojke, a hranljivi sastojci ne mogu pravilno da se iskoriste. Posledica toga je stvaranje gasova, nadutosti, gorušice, usporavanje metabolizma, otežan rad jetre, zučne kese, bubrega, krvnih sudova.

Da biste ubrzali metabolizam, neophodno je organizam očistiti svežim voćem, povrćem I integralnim žitaricama. Takodje, kombinovanje ugljenih hidrata I belančevina dozvoljeno je samo za doručak. Uz to, ukoliko nemate problema sa niskim krvnim pritiskom I anemijom, uz litar I po vode, dnevno možete da popijete I 500 mililitara zelenog čaja. Svakog dana pešaćite najmanje pola sata na čistom vazduhu. Uz nekoliko promena, postići ćete velike rezultate. Probajte, sigurno će se isplatiti.

TAGS > ,

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.