BLOG

 
Med-I-Cimet-Za-Mrš¡avljenje

Med I Cimet Za Mršavljenje

Možda će vam zvučati čutno, ali engleski farmaceut Majk Mekin, i nutricionista Stjuart Mekin tvrde sledeće: ukoliko jetri uveče damo dovoljno glikogena, onda će tokom sna hormoni obaviti posao ubrzanja metabolizma i smanjiti hormone stresa koji doprinose gomilanju masti. Oni su ovo nazvali “hibernacijska dijeta”. Dakle, da biste ovo sproveli, dovoljno je da uveče uzmete kašičicu-dve kvalitetnog, prirodnog meda. Tokom noći, on će pomoći konvertovanju masti u energiju, ublažiti stres i doprineti noćnoj regeneraciji mišića i drugih tkiva.

O lekovitosti meda odavno se sve zna, a ovaj pćelinji proizvod blagotvorno deluje na zdravlje, i u kombinaciji sa raznim biljem. Mešavina koja važi za pravu “bombu zdravlja“, jeste med sa cimetom, biljkom poznatom po antiseptičkim i antibaktericidnim svojstvima. Medicinska istraživanja pokazala su da kombinacija meda i cimeta ublažava tegobe u slučaju bolesti srca, infekcije mokraćnih kanala, loše probave i prehlade, a sprečava i leči akne i bubuljice, alopeciju.

Med i cimet čiste probavni trakt od parazita I bakterija koji usporavaju varenje I uzrokuju nagomilavanje toksina u organizmu. Redovna upotreba meda i cimeta povečavaju životnu energiju, daju osećaj zadovoljstva i spokoja. Istraživanja su pokazala da ova izvanredna mešavina meda i cimeta, blagotvorno deluje u slučaju bolesti srca, infekcije mokraćnih kanala, loše probave, prehlade, akni i bubuljiica, gubitka kose, zubobolje.

Napitak Za Mršavljenje Se Sprema Uveče, Pred Spavanje.

1 – Skuvate 200ml vode.
2 – U šolju stavite 1/2 kašičice cimeta u prahu i zalijte skuvanom vodom, poklopite na pola sata.
3 – Kada se voda sa cimetom malo prohladi dodajte 1 kašičicu meda.
4 – Popijte pola šolje pred spavanje, drugu polovinu poklopiti (recimo malom tacnicom) i ostaviti u frižider.
5 – Ujutru, na prazan stomak, popiti drugu polovinu hladnog napitka.

Nemojte više ništa dodavati u ovaj recept. I nema potrebe ovaj napitak da pijete u toku dana. Deluje samo ako ga pijete uveče pred spavanje I ujutru na prazan stomak. Ovo pomaže skoro svima. Obim struka će se smanjivati, I videćete kako napredujete u svojoj nameri da se rešite suvišnih kilograma. Kao antioksidans, cimet pomaže u borbi protiv upala i stresa od oksidacije.

To ima pozitivan efekat na mršavljenje, jer stres povećava nivo kortizola, što zauzvrat utiče na nivo šećera u krvi, nivo energije, sklonost upalama i funkcionisanje imuniteta. Previše kortizola rezultira debljanjem, posebno u oblasti oko stomaka. Ako cimet smanjuje stres, proizvodiće se manje kortizola, te ovo forsiranje cimeta u ishrani izgleda da može imati efekta. Ako želite, možete I da probate naše proizvode za zdravu I balansiranu ishranu OVDE.

TAGS > , ,

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.