BLOG

 
Kilogrami Se Najbrže Gube Ujutru

Kilogrami Se Najbrže Gube Ujutru

Ako želite da vežbanjem brzo dodjete do rezultata, trenirajte ujutru. Taj deo dana najviše odgovara našem telu I procesu mršavljenja

Jutarnje vežbanje je najbolje zbog fizioloških razloga, odnosno proizvodnje hormona. Ujutru počinje lučenje hormona kortizona, telo se budi pa je najprirodnije da se treniranje odvija u prepodnevnim satima. Vežbanje treba da bude medju prvim jutarnjim aktivnostima. Visok nivo glikogena blokira sagorevanje masti. Ujutru je njegov nivo, odnosno nivo secera najnizi. Zbog toga je treniranje ujutru najefikasnije za sagorevanje masnih naslaga I redukciju telesne mase.

Kombinacija aerobnog I kardio treninga je odlična za proces mršavljenja, a pravilo da je jutro najbolje vreme za fizičku aktivnost vazi za sve vrste vežbanja. Sve vrste kružnih aktivnosti, poput plivanja, biciklizma, vožnje rolera, gde je kiseonik najvažniji izvor energije treba da se obavljaju ujutru. Stručnjaci ističu da su popodnevne aktivnosti najbolje za rekreaciju. Posle 16 časova telo se priprema za spavanje, umiruje se, pa svaki oblik vežbanja predstavlja stres za organizam.

Treniranje u popodnevnim satima može da se poistoveti za večernjim ispijanjem kafe ili energetskih pica. Ono svakako neće dovesti do nekih ozbiljnih negativnih posledica, ali nije najbolje vreme za vežbanje. To popodnevno vežbanje, za koje se odlučuje veliki broj ljudi, najbolje je za rekreaciju. I ono dovodi do gubitka kilograma, ali se proces mršavljenja popodne usporava za 30 odsto. Tri treninga nedeljno za mesec dana mogu da dovedu do gubitka od četiri kilograma, a taj broj je I preporuka svetske zdravstvene organizacije.

Pravila Ishrane Uz Vežbanje
– Doručkujte sat do sat I po vremena pre treninga
– Najbolji izbor za doručak su omlet, bademi, lešnici, ovsene pahuljice
– Posle treninga treba da prodje od 30 minuta do sat vremena do sledećeg obroka
– Preporučuje se da to bude kombinacija ugljenih hidrata I belančevina, poput pirinča, mesa

TAGS > ,

  • nije bitno ime

    Kombinacija aerobnog i kardio treninga?! Kiseonik izvor energije?!

    Reply

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.