BLOG

 

Kako funkcionišu preparati za mršavljenje?

[Dropcaps]Ko je “lud” da se zdravo hrani i da vežba kada mala pilulica može “brzo i lako” da zbriše višak kilograma? Reklame tvrde da će Vam pomoći da “budete fit”, “smanjite obime”, “istopite masti” i da će Vaš celulit da NESTANE! Naravno, sve to će biti posledica “ubrzanog metabolizma” koji ste stekli i sve to će se odigrati DOK TREPNETE I BEZ IMALO MUKE!
Iako je očigledno da je to “suviše dobro da bi bilo istinito”, iako smo u dubini duše SVESNI da to u većini nije istina, veliki broj ljudi svakodnevno daje svoj novac na preparate za mršavljenje i to ne jednom-NEGO VIŠE PUTA!
Građani Srbije su u prethodnoj godini potrošili više od 100 000 000 dinara na preparate za mršavljenje. Nažalost, sa oko 57% gojaznih Srba u konstantnom porastu, preparati za mršavljenje su se pretvorili u multi milionsku industriju.[/Dropcaps]

Pre nego što kupite bilo koji, pročitajte kako ti preparati funkcionišu, šta rade Vašem telu i da li zaista mogu nekako da Vam pomognu!

U globalu, delovanje preparata na Vaše telo zavisi koje supstance u njemu preteže. Ima dosta tipova preparata za mršavljenje, ali glavna 2 kod nas su onaj koji “topi i izbacuje masti” i onaj koji “smanjuje apetit”. Čuli ste to na reklamama, zar ne?

Pokušaću na što prostiji način da Vam objasnim kako oni funkcionišu i šta rade našem telu. Potpuna objašnjenja su mnogo detaljnija i kompleksnija, tako da neću da zalazim u detalje.

Kako funkcioniše preparat koji “topi masti” ?

Ovakvi preparati u sebi sadrže supstance koje se rastvaraju u vašem stomaku i onda sprečavaju apsorbovanje masnoće iz hrane. Kako masnoća nije apsorbovana, biće izbačena putem debelog creva i van. Zato je česta pojava kod korišćenja ovakvih preparata dijareja i jaki bolovi u stomaku.
Takođe, pošto masti iz hrane nisu apsorbovane, naše telo ne može primiti ni vitamine koji su rastvorljivi u masti i onda je naše telo u totalnom haosu bez neophodnih hranljivih sastojaka.
I pogađate šta se onda dešava? Telo te nutrijente crpi iz naše mišićne mase i “jede nas”.
Tako da smo ušli u začaran krug koji nema izlaza. Gubimo mišiće u našem telu, a udeo sala se povećava.
Pošto znamo da je na vagi mišić teži od sala, vaga će pokazati manje. Izgubili smo kilograme, i mi smo srećni, zar ne!?
Ne tako zadugo! Kada počnete da se hranite “normalno”, kilogrami se vraćaju, pa čak i sa kamatom. Zašto sa kamatom? Odgovor: Jer ste uništili svoje telo! Ono sada nema dovoljno mišićne mase koja će da troši kalorije i da Vas čini zdravom osobom!

Kako funkcioniše preparat koji “smanjuje apetit” ?

I ovaj tip preparata za mršavljenje je jako prost za objasniti. Ukoliko imate samo par kilograma viška, veoma je verovatno da ovi preparati neće ni uticati na Vas. Jednostavno nećete osetiti ništa, jer im je doza takva da će je osetiti samo osobe sa jako velikim problemom. Baš one jako gojazne osobe. A ovako funkcionišu:
Sastojci ovog preparaza utiču na Vaš “senzor” u mozgu koji je zadužen za glad. I direktno mu emituju poruke “sit sam, sit sam”.
To rezultuje tome da Vi manje jedete, znači unosite manje kalorija, znači mršavite. Opet smo srećni, je l’ da? : )
Ovi preparati su kao neka vrsta “olakšane dijete”. Vi u stvari izgladnjujete svoje telo, ali se osećate sitim.
A već smo objasnili šta se dešava kada Vaše telo gladuje. Hranljivi sastojci se crpe iz mišića, oni se smanjuju, itd, itd. Završetak je isti kao u primeru br. 1, samo je proces drugačiji.

Da zaključimo

Na kraju ovog “ciklusa mršavljenja” uz pomoć preparata, završili ste sa:
-manje mišićne mase u telu
-više sala u telu
-više (ili isto) kilograma
-sporijim metabolizmom i tendencijom da se sada JOŠ BRŽE gojite nego pre
-manje novca
-razočarani ste i postajete depresivni, a često i nervozni
-imate manje motivacije i manje nade da zaista možete da smršate

Ali, upravo se sada na jednom od TV kanala reklamira “NAJNOVIJI ULTIMATE-FAT-BURNER – sagorevač svih masnoća za samo 15 dana” i to je onaj pravi, onaj koji će rešiti Vaš problem! Požurite i naručite ga, ovaj put će zaista delovati!
Šalim se, naravno. Nemojte postati žrtva marketinga i ne živite u zabludi! Lažite druge, ali nemojte lagati sebe! Ako ništa drugo, za taj novac kupite svu onu hranu koju volite, od koje se gojite i jedite do mile volje i uživajte u njoj! Bolje je to, nego davati novac za nešto što jednostavno ne može da Vam da rezultate na duge staze, već ste videli šta Vam donosi.
Ne postoje najbolji preparati za mršavljenje. Tajna doživotne idealne linije je samo balansirana ishrana i prosečna fizička aktivnost. Tačka.

Nadam se da se niste razočarali sada? Mislim da sam Vam samo potvrdio ono što ste već znali. Zato budite realni sami sa sobom- Koliko ste vremena spremni da odvojite ZA SEBE i koliko ste spremni da poboljšate SVOJE navike i SVOJ ŽIVOT? Trgnite se i recite: “Ja to mogu!”
Život je samo jedan i ako ste odlučili da taj jedan život proživite tako što ćete biti nezadovoljni svojim telom i izgledom, ja tu ništa ne mogu da učinim, to je Vaš izbor.
A ako želite da napravite pravu promenu koja ZAISTA deluje, predlažem Vam da promenite način ishrane. Evo kako smo mi to uradili:
Klik ovde – Naše priče i rezultati

Pozdrav
Vama na usluzi,
Dušan Babović

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.