BLOG

 
Jabukovo-Sirce-Za-Mrsavljenje

Jabukovo Sirće Za Mršavljenje

Jabukovo sirće se još u staroj Grčkoj koristilo kao lek, a danas je sve popularnije i kao sredstvo za pomoć pri mršavljenju i topljenju masnoća. Jabukovo sirće je prirodni napitak koji se dobija fermentacijom jabuka koje su bogate vitaminima i mineralima. Iako se konzumacija popularno naziva jabučna dijeta, u ovom slučaju se ne radi o klasičnoj dijeti već samo o uzimanju jabukovog sirćeta kao dodatka ishrani.

Salate ne mogu da se zamisle bez sirćeta, a najbolje od svih je jabukovo, koje je istovremeno i izvanredan lek. Stručnjaci smatraju da jabukovo sirće treba da postane deo svakodnevne ishrane. Prvi način vezuje se za korišćenje 1 do 2 kašike jabukovog sirćeta razmućenog u vodi, i to da se uzima ujutru natašte. Drugi način se vezuje za prvi, samo što neki ljudi dodaju 1 do 2 kašike meda u ovu mešavinu.

Jabukovo sirće se koristi I kod artritisa, akni i drugih kožnih oboljenja, za smanjenje povećanog krvnog pritiska, kod glavobolja, kod hroničnog umora, za eliminaciju peruti, kod posledica opekotina i za smanjenje povećanog nivoa holesterola. Takodje je poznato kao supresor apetita. Pektini (nesvarljiva celulozna vlakna) iz jabuke vezuju masti i smanjuju njihovo usvajanje. Prema nekim teorijama jabukovo sirće doprinosi smanjenju aciditeta krvi, koje nastaje usled nepravilne ishrane.

Koristi se I kod bolesti grla, za regulaciju probave, kod slabe cirkulacije. Koristi se i spolja protiv svraba i za kupke. Pored toga što je bogato kalijumom, jabukovo sirce ima mnogobrojnu lekovitu primenu, jer vezuje kalijum sa drugim mineralnim sastojcima. Bogato je fosforom, kalcijumom, sumporom, gvožđem, natrijumom, hlorom, magnezijumom, odnosno svim mineralima koji se nalaze u samoj jabuci.

Napomena: Umerena upotreba jabukovog sirceta obicno nema negativnih nuspojava osim kod osoba koje imaju stomacnih tegoba kao sto su pojacana zeludacna kiselina, gastritis, cir na zelucu ili dvanaestopalacnom crevu. Ako želite, možete I da probate naše proizvode za zdravu I balansiranu ishranu OVDE.

TAGS > ,

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.