BLOG

 
Jabuka-&-Cimet-Skidaju-Masnoće

Jabuka & Cimet Skidaju Masnoće

Osim jabuke osnovni sastojak zdravog napitka je i cimet, jer antioksidansi iz njega stabilizuju nivo šećera u krvi i smanjuju želju za ugljenim hidratima, ne podsičući pri tom preterano lučenje insulina što je važan faktor uspešnog mršavljenja. Redovno “provociranje” insulina pospešuje taloženje masnoća u telu a, kako kažu stručnjaci, upotrebom cimeta, lučenje insulina biće pod kontrolom, što će omogućiti uspešno topljenje masnih naslaga.

Istraživanja su pokazala da se uzimanjem samo pola kašičice cimeta na dan može smanjiti količina lošeg holesterola, može se poboljšati loša probava I smanjiti trigliceridi. Za napitak cu potrebni voda s jabukom I cimetom – treba iseckati jabuku na kriške, dodati kašičicu cimeta I preliti prokuvanom ili filtriranom vodom I pustiti da odstoji sat do dva.

Napitak se pije tokom dana kad god poželite. Antioksidansi iz cimeta stabilizuju nivo šećera u krvi I smanjuju želju za ugljenim hidratima, ne podsičući pritom preterano lučenje insulin, što je važan factor uspešnog mršavljenja. Jer redovno ‘provocirate’ insulin pospešuje taloženje masnoća u telu, a kako kažu stručnjaci, upotrebom cimeta, lučenje insulin biće pod kontrolom, što će omoguciti uspešno topljenje masnih naslaga. Stručnjaci objašnjavaju da kombinacija jabuke I cimeta reguliše metabolizam I efikasno smanjuje težinu eliminišući višak zadržane tecnosti iz organizma.

TAGS > , ,

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.