BLOG

 

Drop Ship Biznis – Isporuka na vrata

Kako funkcioniše dostava za inostranstvo? Kako da imam klijenta “preko”? Šta treba da uradim?
Ovo pitanje ćete dobijati od novih membera posle samo nekoliko nedelja u njihovom poslovanju, jer samim potpisivanjem Herbalife Members Pack’a imaju šansu da prodaju proizvode ljudima širom sveta gde je Herbalife zvanično otvoren. (preko 96 država trenutno).

Odgovor na pitanje “KAKO DA DOSTAVIM PAKET KLIJENTU U INOSTRANSTVU?” je kratak i jasan.

Our business is no different than any other dropship business

Herbalife je klasičan dropship biznis. Ako to razumete, biće vam puno lakše da poslujete. Postoji mnogo dropship vrsta biznisa, a princip se zasniva na tome da je potrebno da reklamirate tuđ proizvod, a kada ga prodate, proizvođač tog proizvoda će proizvod isporučiti na adresu kupca, a vama ostaje samo “razlika” od cene koju traži dobavljač i cene koju je kupac platio.

Zamislite da negde u Sibiru, postoji fabrika vunenih čarapa koje su neverovatno kvalitetne. I vi želite da ih prodajete ovde.

Vi, koji ne živite u Sibiru već negde na Balkanu, se “pogodite” sa tom fabrikom da vam daju najnižu moguću cenu za svaku kupovinu po na osob.
Kažete Sibircima ovako:
“Ja sam mlada osoba, skromnih balkanskih primanja i nemam da uložim da kupim 5000 pari čarapa, plus da na tu količinu
– plaćam vozača kamiona do Sibira i nazad
– plaćam carinu robe
– plaćam porez na uvoz
– plaćam magacin da čuvam te silne čarape
– plaćam stražara da čami pored magacina uveče
…pa da tek onda krenem u biznis tako što ću te čarape da nudim ljudima. Šta ću ako neko neće da kupi? Onda sam gotov! Želim da izbegnem sva ta ulaganja, a i rizik da nešto ne prodam, pa da ostanem “zarobljenog novca”, mogu samo da se ubijem posle… Interesuje me, dragi i razumni gospodine Sibirac, da li možete da mi kažete kolika je cena, ako od vas kupim samo onda kada već imam sigurnog kupca!? Kada god nađem nekog kupca, ja vas “zvrcnem” i vi mi pošaljete samo to što mi treba. Jedan komad, ako treba, jedan…

I Sibirac vam kaže:

“U redu, dragi gospodine. Mi želimo da budem vaši dobavljači i da rado širimo svoju prodaju čarapa van Sibira, jer inače nikada ne bismo prodali te čarape tu gde vi živite. U vašoj okolini svakako niko nikada ne bi čuo za nas, jer mi nemamo budžet da plaćamo razne oglase kako bismo nalazili kupce van Sibira. Mi radimo kroz čistu preporuku, pa ako ste Vi zadovoljni našim čarapama, te nađete nekog ko hoće da kupi, vi nas samo obavestite. Nama ćete plaćati jedan euro po paru. Da, dobro ste čuli, cena po 1 paru čarapa je 1€, kada god naručite. Čak ćemo mi vršiti pakovanje i dostavu za vaše kupce, vi ništa nećete imati sa time”
“A, koliko će koštati dostava?” -pitate ga?
Sibirac kaže: “Za bilo koju državu, 2€.”

To znači da ste vi “pogodili” sa njim cenu od 3€ (2 za dostavu, 1 za par čarapa) i to je vaša “nabavna cena”. Sada možete krenuti u akciju da prodajete vunene čarape po ceni koju vi odaberete. Npr: 6€. Što znači da na svakom prodatom paru čarapa imate čisto 3€ zarade.

Potom obujete te vunene čarape, pričate ljudima o njima, pokazujete im kako su tople i stvarno kvalitetne.
Dajete ljudima da probaju dan, dva, da vide stvarno koliko su tople i štite zglobove. Ili im ispričate priču svoje bake koja ih nosi već 10 dana i evo šta se desilo… Itd, itd…
I posle samo par dana prvi kupac se zainteresuje ogromno i kaže: “Ej, želim da kupim ove čarape, ti reče da su 6€?”
Da, tako je. Uplati mi 6€ na račun i pošalji mi adresu za dostavu. Stiže ti za par dana na adresu i dostava je BESPLATNA!
Kupac vam uplati 6€, vi odete na sajt dobavljača (sibirac tačka kom hahah) i poručite 1 par čarapa gde u adresu dostave unesete adresu vašeg prijatelja (kupca). Kliknete next, go to checkout i porudžbinu platite karticom. Odmah vam se skine 3€ sa kartice i vaš posao je gotov. Dalji posao radi Sibirac, tako što detektuje porudžbinu u sistemu i brzo organizuje radnike da zapakuju čarape u kutiju, odu na poštu i pošalju paket vašem drugaru. Čak će Sibirac platiti poštarinu (jer je u onih 3€ uključena i cena poštarine), što znači da vaš drugar dobija paket na vrata, bez potrebe da vadi novčanik ponovo.
Total cena koju plaćate prilikom poručivanja na sajtu Sibirca je 1€+2€ za dostavu = 3€, a vaš kupac vam je platio 6€, što znači da ste zaradili 3€ na jednom kupcu. To se zove profit. Razlika između nabavne i prodajne cene. Čestitam!
To možete ponoviti koliko god hoćete puta u krug i tako povećavati profit. Da biste lakše razumeli, nacrtao sam vam dijagram

dropship business flow chart and infographic Dropship Business Flow – Infographic

Princip je jasan. Ista stvar je i sa Herbalife-om kada imate ljude koji ne žive u vašoj državi, a hoće proizvode.
Jedina razlika između Sibirca i Herbalife-a je što dobijate kvalitetne proizvode, velike marže i pouzdane dobavljače.

Te 3 stavke su najbitnije kada želite da se bavite dropship businessom. Zašto ovo kažem?
Pre nekih 4 i po’ godine sam držao 1 dropship business i imao problema sa dobavljačima. Maske za telefone su kasnile po 25 dana, stizali su polomljeni paketi. Morao sam da vraćam ljudima novac i da trošim vreme na “neprijatnu diskusiju” sa dobavljačima. Da ne pominjem to što kvalitet proizvoda nikada nisam bio u mogućnosti lično da ispitam, pa sam bio u nedoumici da ljudima pričam o tome sa iskrenim žarom. A da ne pričam o tome da na prodaju 50 proizvoda možete zaraditi 200-300€, a uloženi trud i potrošeno vreme su nepovratni!
Sa Herbalife nije tako. Ponavljam opet, ovde imate kvalitetne proizvode, velike marže i pouzdane dobavljače gde porudžbine ne kasne. A ako naučite druge ljude da rade to isto, takođe možete ostvarivati dodatne procente na mrežnu prodaju.

Kako dropship biznis funkcioniše u Herbalife

 1. Konstantno se aktivni i pričate svima o proizvodima koje koristite
 2. Imate tetku u Nemačkoj. Tetka je videla to (npr na Fejsu) i javila vam se da joj objasnite
 3. Objasnili ste joj sve i ona je rekla da hoće te proizvode
 4. Poslali ste joj devizni račun da vam uplati novac po maloprodajnim cenama
 5. Kada vam novac legne, logujete se na website dobavljača (myHL.de) i poručujete proizvode
 6. U adresu za dostavu paketa stavljate tetkinu adresu u Nemačkoj
 7. Plaćate porudžbinu karticom po ceni koju dobavljač traži od vas (zavisno od vašeg statusa u HL 25,35,42,50)
  P.S Na poslednjem koraku možete odabrati opciju da račun stigne vama (vlasniku ID broja), a ne tetki, pa da kaže: “Alo mali, stigao mi je račun, ovo je puno jeftinije nego šti si mi kazao”…….
 8. Kada je porudžbina plaćena, dobavljač pakuje proizvode u kutiju, angažuje dostavljača koji kreće da joj vozi paket i posle 3-4 dana konačno dostavlja tetki na vrata
 9. Vama ostaje profit i kasniji posao je da pomognete tetki da pravilno upotrebljava kupljene proizvode
 10. Proces od 1-9 ponovite opet sa tetkom, a i sa novim ljudima. Bolje nego da gledate “Malu Nevestu” i “Sulejmana” u slobodno vreme
 11. Ako hoćete ROYALTY naučite tetku da radi to isto, a i druge ljude. Npr drugare koji vide da živite bolje od kada se ovime bavite

Dropship biznis prednosti

Prednosti DropShip biznisa DropShip Business Prednosti

Nadam se da ste razumeli da je ovaj model fenomenalan

Koliko mogu da zaradim dropship biznisom?

Sve je na vama. Uzmimo primer da ste SV i sarađujete fifty-fifty sa dobavljačem, a da pritom imate 10.000 pratioca na svim društvenim mrežama gde ste zastupljeni i objave su vam veoma učinkovite i bude želju u pratiocima da vam se jave i da probaju to. Prosek je oko 5 upita dnevno, to jest’ 1 kupovina dnevno.

To je 30 kupovina mesečno.

Neka je prosečna zarada oko 50€ po kupovini, to je 1500€ dodatnog prihoda u vašem domu kroz dropship business.
totalna biznis isplata za januar screenshot

Ali, od samog starta počećete sa manjim brojevima, pa će te zarade biti manje. 300€, 500€, 800€… Bitno je da gradite nove veštine i pomažete ljudima. Takođe je bitno da se ne oslanjate samo na nove kupce, već da se posvetite i starima. O tome ću pisati nešto više u membership odeljku sajta koji uskoro pokrećemo.

Dobar je ovaj dropshipping – Kako i ja da krenem?

Update: Oktobar 2017.

Ukoliko ste osoba koja je do ovog teksta došla putem internet pretraživača, to je zato što je Google veoma dobro rangirao ovaj tekst o droppshippingu.
Google neće da rangira smeće, jer Google zna šta radi, a tako znam i ja. Zašto ovo kažem?

Ako ste mlada osoba koja već nedeljama u nazad lupa glavu kako da pokrenete svoj onlajn biznis i STALNO se javljaju neke nedoumice i “problemčići” koji vam oduzmu ceo dan da ih rešite, predložiću vam nešto. Možete se meni javiti i raditi sa mnom. Model poslovanja sam već opisao, a potencijalne zarade, prema pravilima kompanije ne smem javno. To moram raditi usmeno i zbog toga me morate kontaktirati. Mada, na osnovu one plave fotke iznad možete stvoriti približnu sliku o odnosu klijent/zarada. Mnogi danas sanjaju o AliExpress dropshipping biznisu, ali u tome nije budućnost. To će trajati veoma kratko.
Da se vratim na temu, ako imate goreću želju da budete ozbiljan online preduzetnik, a nemate predznanja i para za bacanje – kontaktirajte me.
Mogu vam pomoći da pokrenete svoj biznis putem interneta. Čak šta više, radićemo zajedno, a to vam je dovoljna garancija da ne možete tek tako lako omanuti.

Dušan B.
[email protected]
http://bit.ly/WhatsAppWithMe

https://fb.me/dusanbabovic

TAGS > , ,

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.