BLOG

 

Dijeta 9 Kilograma

Dijeta 9 Kilograma, posebno je prihvaćena od strane osoba koje za kratak vremenski period žele da se oslobode većeg broja kilograma. Kao što I sam naziv dijete ‘Diejta 9 Kilograma’, podrazumeva režim ishrane koji obećava da uz pridržavanje odredjenih I jasno postavljenih pravila, možete da smršate do 9 kilograma I to za samo dve nedelje koliko ova dijeta inače treba da traje. Medjutim u zavisnosti od pola, starosti, početnog broja kilograma, ali I od mere pridržavanja pravila dijete, ponekad se može dogoditi da broj izgubljenih kilograma odstupa od predvidjenog, odnosno planiranog broja kilograma koje ste želeli da izgubite.

Recimo, može se dogoditi da umesto 9 kilograma, izgubite recimo 5 ili 6 kilograma za dve nedelje. Takva činjenica, ne treba da vas obeshrabri ili da vam posluži kao apel da samovoljno produzite trajanje dijete. Naprotiv, to treba da shvatite I prihvatite kao dobar rezultat. Sama činjenica da ste uopšte izgubili kilograme, zvuci savršeno zar ne? Osim toga, jedna od glavnih pozitivnih osobina dijete 9 Kilograma, je to što se nakon njenog sprovodjenja kilogrami ne vraćaju (što je inače čest slučaj sa drugim dijetama). To znači, da se u toku sprovodjenja ove dijete, menja nacin na koji funkcionise celokupan vaš metabolizam.

Nakon što završite sa sprovodjenjem dijete, obavezno napravite pauzu od bar 15 dana I tek nakon tog perioda ukoliko to želite ponovite dijetu. Naravno, u period izmedju dva sprovodjenja ove dijete, odgovorno planirajte svoje obroke I obratite dovoljno pažnje na to sta I koliko jedete. Već smo napomenuli da postoje jasno postavljenja pravila koja se tiču plana ishrane tokom sprovodjenja ove dijete. Zato, otkrićemo vam koje tačno namirnice I u kojoj količini treba da konzumirate u periodu od dve nedelje koliko budete sprovodili dijetu.

1. Dan
Doručak: Kafa Bez Šećera.
Ručak: 2 Kuvana Jajeta, Spanać (Malo Posoljen).
Večera: 1 Veliki Stek (3 Mala Bifteka Na Žaru), Zelena Salata I Sirovi Celer.

2. Dan
Doručak: Crna Kafa Bez Šećera Sa 1 Pecivom.
Ručak: 1 Veliki Stek, Zelena Salata I Voće Prema Izboru.
Večera: Kuvana Šunka.

3. Dan
Doručak: Crna Kafa Bez Šećera I Pecivo.
Ručak: 2 Kuvana Jajeta, Salata, Paradajz.
Večera: Kuvana Šunka, Zelena Salata (S Malo Limuna).

4. Dan
Doručak: Crna Kafa Bez Šećera I Pecivo.
Ručak: 1 Kuvano Jaje, Sirova Šargarepa, Švajcarski Sir.
Večera: Voće I Prirodni Jogurt.

5. Dan
Doručak: Šargarepa S Limunom I Crna Kafa.
Ručak: Kuvana Riba I Paradajz.
Večera: 1 Stek Na Žaru, Zelena Salata.

6. Dan
Doručak: Crna Kafa I Pecivo.
Ručak: Pile Na Žaru.
Večera: 2 Kuvana Jajeta I Sveža Šargarepa.

7. Dan
Doručak: Čaj S Limunom.
Ručak: Stek Na Žaru, Voće Prema Izboru.
Večera: Prema Izboru, Šta God Želite

Od osmog dana dijete ponovo počinje i traje još nedelju dana. Nakon toga dozvoljeno je jesti normalno. Pre svega, u ovoj dijeti nije naveden kalorijski unos, što je veoma važno. Zatim, uglavnom nisu navedene količine namirnice u gramima. Takođe, jedan od osnovnih principa pravilne ishrane je – ravnomernost obroka. Potrebno je u toku dana uzimati više obroka sa manjom količinom hrane.

U ovoj dijeti se predlažu doručak, ručak i večera, a nema užine. Količine namirnica koje se preporučuju, zavise od kalorijskog unosa koji je dijetom propisan, što se određuje posebno za svakog pacijenta. Generalno preporučuje se: 200 ml supe (najbolje je od povrća, ili čorba od povrća začinjena umućenim belancetom i jogurtom), 180 -200 g mesa, 150–200 g salate, 200 ml jogurta, 50 g integralnog peciva, 150–200 g voća.

Kilogrami koji se skinu suviše brzo, suviše brzo se i vrate. Obavezno konsultujete nutricionistu i dobićete dijetu koja je skrojena prema vama. Svaki gubitak telesne težine kod odraslih osoba veći od 5-8 kg mesečno je štetan, jer može dovesti do problema u funkcionisanju unutrašnjih organa! Ako želite, možete I da probate naše proizvode za zdravu I balansiranu ishranu OVDE.

TAGS > ,

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.