BLOG

 
Da Osmeh Zablista

Da Osmeh Zablista

Ako želite da vam desni budu zdrave I da vas osmeh blista od beline zuba, a pritom da ne koristite paste za zube sa veštačkim izbeljivačima, već tradicionalna prirodna sredstva, postoji način da to uradite. Prethodno je neophodno da uveče operete zube prirodnim pastama, koristite konac za čišćenje ili interdentalnu četkicu koja će da ukloni ostatke hrane sa mesta gde klasična ne može da dopre. Kada to učinite možete da izaberete jedan od načina da izbelite zube a to je sa belim lukom I žalfijom I jabukom I sodu bikarbonu.

beli luk crvenkast
Beli Luk
Čen belog luka presecite uzduž I njime istrljate zube. Miris luka neće da ostane ako posle toga isperete usta. Ovo se posebno preporučuje za žute zube pušača ili mrlje od napitaka.

35231 500x500
Žalfija
Svež list žalfije najbolje je sredstvo za jačanje I dezinfekciju desni kao I u slučaju lošeg zadaha. Listom žalfije trljate zubno meso ili ih žvaćite sto duže da bi sastojci mogli da se apsorbuju, a zatim ispljunite.

foto 022
Jabuka
Plod ove voćke slovi za neprevazidjenog čistača zuba. Trebalo bi najmanje dva puta dnevno ujutru I uveče, pojesti jabuku. Ona ne samo da cisti zube, nego I smanjuje rizik za nastanak karijesa. Dobre efekte daju I jagoda, celer, kruška I krastavac.

orange 0
Pomorandžina Kora
Oljuštite pomorandžu I istrljate zube belom stranom. Zatim operite zube pastom.

TAGS >

Post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.