BLOG

 
Trešnja Čuva Srce

Trešnja Čuva Srce

Oni koji veruju u lekovitu moć prirode znaju da se u svakoj biljci ili plodu krije lek za neku boljku. Ni trešnje nisu izuzetak tako da se smatra da su delotvorne kada je reč o snižavanju lošeg holesterola u krvi, kao I u slučaju fizičke I umne iscrpljenosti. Da bi blagotvorno delovale ne bi trebalo da se jedu pre obroka, jer otežavaju varenje drugih namirnica. Osim toga valja imati na umu da posle trešanja ne bi trebalo da pijemo vodu, pivo ili alkoholna pica.

Trešnja je inače, biljka iz porodice ruža, a osim pitome postoji I njena divlja sestra, koja se češće koristi za pravljenje lekova. Odavno se gaji tako da je još Plinije Stariji pisao da Rimljani sade osam različitih sorti, iako je to neuporedivo sa današnjih 900 I vise sorti. Trešnja sadrži celulozu pa reguliše varenje, a zbog velike količine vode I kalijuma olakšava izbacivanje vode iz organizma, pospešuje rad bubrega, žuči, jetre I srca I preventivno deluje da se ne oboli od raka.

Protiv Reume, Bolesti Srca…
Svakodnevno, osam dana, treba piti tri puta dnevno po času soka od svežih trešanja, jer pomaze u slučaju reume, problema sa ejakulacijom, lose krvne slike gušavosti, kamena u bubregu, lumbaga, upale, bolesti srca, slezine I problema sa perifernim nervnim sistemom.

Da Uminu Bolovi
Antocijanini iz trešanja blokiraju upale I pomažu da uminu bolove. Zato je 20 trešanja 10 puta delotvornije od aspirina tako da ublažavaju simptome gihta I bolove kao posledice artritisa.

Čaj Od Peteljki
Od peteljki trešnje može da se skuva čaj za bolje izlučivanje mokraće I da se spreči formiranje kamena u bubrezima. U vrele vode sipajte tri pune kašike peteljki, kuvajte dva minuta, sačekajte 15 minuta, procedite I pijte tokom dana.

Za Jace Kosti I Vitak Stas
Trešnja obiluje mikro elementom borom, sto, u kombinaciji sa kalcijumom I magnezijumom, blagotvorno deluje na zdravlje kostiju. S obzirom na to da sadrži malo kalorija, a obiluje vodom, mnogi trešnje koriste u dijetama a preporučuju se I dijabetičarima. Trešnje pročišćavaju krv I podižu energiju tako da oni koji ih redovno imaju na trpezi izgledaju mladje I poletnije.

Čudotvorni B17
U jezgru koštica trešnje nalazi se mala količina vitamina B17 za se smatra da utiče na smanjenje tumora, sprečava njegovo sirenje I ublažava bolove prouzrokovane kancerom.

TAGS >

 • http://www./

  If time is money you’ve made me a wealthier woman.

  Reply
 • privatkredit privat kredit vergleich online

  Larion Lucia LA MULTI ANI PT. MAJESTATEA SA!Izabela Voinea LA MULTI ANI!Maria Farcas LA MULTI ANI SI MULTA SANATATE MAJESTATE !Carmen Visalon La multi ani Maiestate!Dudau Florina la multi ani Majestate, sa ne traiesti.

  Reply
 • secure bitcoin wallet mac

  It is disgusting that this doesn’t get they type of coverage that it should get, and it is evem more disgusting that it doesn’t get the coverage because the Democrats want to make these people voters in the long run.Nobody is taking this issue seriously because they do not have the courage to do anything about it so the American people have to suffer.Janet Napolitano’s response to this:track American citizens who purchase two or more high power rifles! What a joke this administration is turning into.

  Reply

Post a comment